سخنان امام خامنه ای در نماز جمعه مورخ ۸۹/۱۱/۱۵ در تهران


انعکاس صدای ملت ایران در شمال آفریقا/ احساس حقارت مردم از وابستگی مبارک به امریکا و اسرائیل عامل اصلی خیزش است                                                            

        


تهران- ولی امر مسلمین جهان در خطبه های نمازجمعه امروز تهران با یادآوری شرایط منجر به وقوع انقلاب اسلامی و توطئه های دشمن در طول 32 سال گذشته، قیام های مردمی در شمال افریقا را انعکاس صدای ملت ایران و در اثر احساس حقارت از وابستگی سران این کشورها به امریکا و اسراییل دانستند.

   
** انعکاس صدای ملت ایران امروز در شمال آفریقا و دیگر نقاط جهان اسلام شنیده می شود، حضرت آیت الله خامنه ای در ابتدای خطبه های اول نماز جمعه تهران، همه نمازگزاران عزیز را به رعایت تقوا توصیه کردند و شهادت علی بن موسی الرضا(ع) و رحلت نبی معظم و مکرم اسلام محمد بن عبدالله (ص) و شهادت سبط اکبر حضرت مجتبی(ع) را به مومنان نمازگزار، ملت ایران، شیعیان و مسلمین عالم تسلیت گفتند.
حضرت آیت الله خامنه ای در مورد لزوم رعایت تقوا بیان کردند که خداوند حتی وجود مقدس پیامبر(ص) را برای رعایت تقوا مخاطب قرار می دهد.
ایشان خطاب به نمازگزاران فرمودند: خدا را در نظر داشته باشید و مراقب اعمال، رفتار و گفتار و حتی افکار و تصورات خود باشید.
رهبر انقلاب اسلامی ادامه دادند اگر تقوا حاصل شود، تمام راه های بسته گشوده خواهد شد و خداوند متعال در همه مراحل، ملتی را که دارای تقوا است، یاری خواهد کرد.

ایشان با تاکید بر این که دهه فجر و 22 بهمن امسال شور و حال دیگری دارد تصریح کردند: امروز مردم پس از سال ها مجاهدت مشاهده می کنند که انعکاس صدای آن ها و فریاد مظلومانه و قدرتمندانه آن ها در مناطق دیگری از دنیای اسلام با قدرت و قوت شنیده می شود.
رهبر معظم انقلاب با اشاره به حوادث امروز شمال آفریقا (کشور مصر و تونس) و برخی از کشورهای دیگر بیان فرمودند: این حوادث برای ملت ایران معنای خاصی دارد، این همان چیزی است که همیشه به عنوان پدید آمدن بیداری اسلامی به مناسبت پیروزی انقلاب بزرگ اسلامی ایران گفته می شد.
ولی امر مسلمین جهان با بیان این که دهه فجر اهمیت زیادی دارد، فرمودند که در خطبه اول به مطالبی در مورد انقلاب اسلامی و در خطبه دوم هم در خصوص مسائل مصر و تونس خواهم پرداخت و سپس به زبان عربی مسلمانان عرب زبان را در سراسر منطقه خطاب قرار خواهم داد.
ایشان تاکید کردند که آنچه را که در مورد انقلاب و این حادثه عظیم ملت ایران می گویم، برای ما آموزنده و عبرت آموز است، اولا یک تصویری از واقعیت های جهان است تا ببینیم مستکبران، زورگویان عالم و قدرت های مسلط چه می خواستند و چه شد؟، دنبال چه بودند اما در عمل چه اتفاقی افتاد؟ سپس دو ویژگی از ویژگی های انقلاب را که مربوط به دوره ماست، خواهم گفت.
حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه به تصویر وضعیت موجود و مقایسه آن با آن چه که زورگویان عالم دنبال آن بودند، پرداختند و فرمودند: فاتحان جنگ بین الملل اول و دوم که عمدتا چند کشور اروپایی و آمریکا بودند، در منطقه مهم خاورمیانه یک سیاست تصویب شده داشتند.
ایشان از دلایل مهم بودن این منطقه را موقعیت سوق الجیشی آن دانستند و در توضیح ویژگی های آن، تاکید کردند که این منطقه نقطه اتصال آسیا، اروپا و آفریقا است، یکی از بزرگترین انبارهای نفت عالم است و نفت شریان حیاتی همه قدرت های صنعتی است که در دنیا مسلط هستند، همچنین ملت های این منطقه دارای تمدن های کهن، ریشه دار و با سوابق تاریخی هستند.
ولی امر مسلمین جهان در مورد سیاست قدرت های بزرگ در منطقه تاکید کردند که سیاست آنها این بود در منطقه باید کشورها و واحدهای سیاسی ضعیفی وجود داشته باشند که با یکدیگر مخالفت و دشمنی داشته و نتوانند متحد باشند.

آنها سیاست تقویت ناسیونالیسم های عربی، ترکی و ایرانی را در طول سال های متمادی دنبال کردند و کشورهایی را که حاکمیت هایشان از لحاظ سیاسی و حکام شان دست نشانده و مطیع باشند، ایجاد کردند.

رهبر انقلاب تاکید کردند همچنین کشورهایی را ایجاد کردند که از لحاظ اقتصادی مصرف کننده باشند که نفت را تقریبا مفت از چنگشان خارج کنند و پول همان نفت را باز خرج واردات کنند تا کارخانه های غربی رونق بگیرند.
ایشان تاکید کردند آنان به دنبال کشورهایی بودند که از لحاظ علمی عقب افتاده باشند و اجازه پیشرفت علمی به آنان داده نشود.
رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که این مسائل سرفصل است و هر کدام از اینها حقیقتا یک کتاب شرح و تفصیل دارد.

** ظهور و حضور امام خمینی (ره ) تقدیر خداوند بود
حضرت آیت الله خامنه ای‌ با یادآوری اینکه استراتژیست های غربی با هزاران ساعت مطالعه، فکر و برنامه ریزی برای منطقه سیاست گذاری کرده و آدم هایی را معین و به وسیله آنها کار ها را انجام دادند، اظهارداشتند:‌‌ با این تحلیل می شود رفتار رضا خان، محمد رضا و مصطفی کمال ترکیه و دیگران را تحلیل کرد.
ایشان همچنین افزودند: غربی ها تلاش کردند که مردم منطقه را از نظر فرهنگی، مقلد محض اروپایی ها، از نظر نظامی ذلیل و آسیب پذیر، از نظر اخلاقی فاسد، ‌از نظر مذهبی کاملا سطحی و قانع به مذهب فردی و احیانا مذهب تشریفاتی نشان دهند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی ادامه دادند: آنها تا قبل از پیروزی انقلاب جز در برهه های کوتاهی از زمان مثلا در مقطعی از تاریخ که حکومت مردمی در مصر و یا در ایران هم به طور دیگر ایجاد شد، عموما به طور مطلق در تمامی بخش ها پیشرفت کردند.
مقام معظم رهبری اظهارداشتند‌: ناگهان حادثه بزرگ و انفجار عظیمی رخ داد و اوضاع آنها (غربی ها) را برهم ریخت، به طوری که یک مرد عالم برجسته، حکیم، فقیه، مجاهد، شجاع، خطر پذیر و نافذ الکلمه در ملت ایران به نام امام خمینی (‌ره) ظهور کرد که این ظهور و حضور تقدیر خداوند متعال بود.

** طراح، نقشه کش و مدیر صحنه فتنه 88 بیرون از مرزهای ایران بود و هست
رهبر معظم انقلاب اسلامی در ادامه بیانات خود با یادآوری فرآیند وقوع انقلاب اسلامی ایران افزودند: مردم ایران آماده بودند، خطرها را به جان خریدند، وارد میدان شدند، جان و مال شان را دادند و امتحان خوبی پس دادند.
ایشان اظهار داشتند: این انقلاب همه محاسبات غرب را دچار اختلال کرد. انقلاب اسلامی در ایران قوی ظاهر شد و قوی ادامه پیدا کرد، یعنی اینطور نبود که سال اول و دوم یک هیجانی پدید آید و سپس تمام شود، بلکه ادامه پیدا کرد که من بعدا در مورد این ادامه و استمرار عرایضی دارم که عرض خواهم کرد.
رهبر معظم انقلاب تاکید کردند: امام مثل کوه ایستاد، ملت همه پشت سر امام مثل کوه استوار ایستادند، جبهه دشمن هم هر چه توانست تلاش کرد و هر کاری از دست شان بر می آمد، از جنگ های خیابانی گرفته تا درگیری های قومی، تلاش برای کودتای نظامی، تحمیل جنگ هشت ساله، تحریم اقتصادی و به راه انداختن ماشین عظیم جنگ روانی در طی این 32 سال انجام داد.
حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه تصریح کردند: 32 سال است که علیه ملت ایران، امام و انقلاب جنگ روانی ایجاد کردند، دروغ گفتند، تهمت زدند، شایعه پخش کردند، سعی کردند اختلاف ایجاد کنند و راه ها را در داخل منحرف کنند.
ایشان در مورد برنامه های قدرت های استکباری در مقابل انقلاب اسلامی، با بیان اینکه هدف اول آنها در درجه اول سقوط و براندازی انقلاب و نظام جمهوری اسلامی بود، خاطر نشان کردند: هدف بعدی این بود که اگر براندازی جمهوری اسلامی تحقق پیدا نکرد، انقلاب را استحاله کنند، یعنی صورت انقلاب باقی بماند، اما باطن، سیرت و روح انقلاب از بین برود که تلاش زیادی در این زمینه کردند که آخرین نمایشنامه آنها که به روی صحنه آمد، همین فتنه 88 بود.
رهبر معظم انقلاب فرمودند: عده ای در داخل به خاطر حب به نفس و مقام و از این قبیل امراض خطرناک نفسانی اسیر این توطئه شدند.
حضرت آیت الله خامنه ای تاکید کردند: من بارها گفته ام که طراح، نقشه کش و مدیر صحنه این فتنه در بیرون از این مرزها بود و هست و بعضی دانسته یا ندانسته در داخل با آنها همکاری کردند.
رهبر معظم انقلاب در مورد هدف سوم دشمن تصریح کردند: هدف سوم هم این بود و هست که کاری کنند که اگر نظام اسلامی باقی می ماند، از عناصر ضعیف النفسی که می توان در آنها نفوذ کرد، استفاده کنند و در واقع اینها را در مسائل کشور، طرف های اصلی خودشان قرار دهند.
رهبر معظم انقلاب فرمودند: هدف آنها این بود که نظامی در کشور به وجود بیاید و ادامه پیدا کند که قدرت کافی نداشته باشد، ضعیف باشد، مطیع و سرسپرده باشد، در مقابل آمریکا نایستد و قد علم نکند که این اهداف آنها تا امروز شکست خورده است.

** نخبگان، ملت و مسوولان خوب ایران تا امروز به دشمن اجازه دستیابی به اهدافش را نداده اند
حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه خطبه های نماز جمعه تهران در مورد تغییرات گسترده ایجاد شده در اثر انقلاب اسلامی ایران توضیح دادند، تغییراتی که این انقلاب در کشور بوجود آورده به لحاظ عمق و ژرفا تغییرات مهم و اساسی است.
ایشان ادامه دادند: چند مورد از اتفاقاتی را که افتاد بیان می کنم، البته همه این تغییرات را می دانید و می دانیم، اما خدای متعال نیز در قرآن، ما را متوجه خورشید می کند و می فرماید 'والشمس و ضحیها'، در حالی که خورشید در مقابل چشم ما است، با این حال سوگند یاد می کند تا ما توجه پیدا کنیم که این پدیده، این قدر دارای عظمت است.
مقام معظم رهبری یادآور شدند: پیش از انقلاب، نظام حاکم بر کشور، یک نظام اسلام ستیز عمیق بود که با ظواهر چندان کاری نداشتند اما در حقیقت از نظر عمق، دنبال زدن ریشه های اسلامی مردم بودند.
ایشان ادامه دادند: در این زمینه مثال ها، شواهد و خاطره های زیادی در ذهنم هست که مجال بیان آنها نیست اما انقلاب درست در نقطه مقابل آنها قرار داشت، به طوری که اسلام را محور همه چیز و محور مدیریت قرار داد و اکنون، احکام و قوانین اسلامی معیار و ملاک قوانین کشور است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: قبل از انقلاب اسلامی، کشور به لحاظ سیاسی وابسته بود یعنی حکومت، چه خود محمد رضا، چه دستگاه های گوناگون، مطیع و منتظر اشاره آمریکا بودند.
شواهد فراوانی در این زمینه هست، به عنوان نمونه، 'دکتر امینی' به آمریکا رفت به منظور اینکه آمریکایی ها را برای نخست وزیری خود قانع کند و پس از بازگشت، نخست وزیر شد اما یکی دو سال بعد، شاه که با او مخالف بود، به آمریکا رفت که موافقت آن ها را برای عزل وی از نخست وزیری جلب کند و پس از بازگشت، او را عزل کرد.
 شاه در بسیاری از مسایل، سفیر آمریکا و انگلیس را به کاخ خود دعوت می کرد تا تصمیم های خود را با آنان در میان بگذارد و اگر آنان مخالفتی می کردند، آن تصمیم ها عملی نمی شد.
حضرت آیت الله خامنه ای با بیان اینکه منظور از وابستگی سیاسی رژیم وقت، مطیع آمریکا بودن است، فرمودند: قبل از دوره آمریکا نیز رژیم حاکم مطیع انگلیس بود، به طوری که انگلیسی ها رضا خان را آوردند و وقتی دیدند به دردشان نمی خورد، خودشان او را عزل و از کشور بیرون کردند و پسرش را به جای وی روی کار آوردند.

** امروز قدرت‌های بزرگ نمی‌توانند ادعای تاثیرگذاری بر تصمیم‌های مسوولان ایران را داشته باشند
ولی امر مسلمین جهان در ادامه با تاکید بر وجود استقلال کامل در ایران افزودند: در حال حاضر هیچ یک از قدرت‌های بزرگ نمی توانند ادعا کنند که کوچک ترین تاثیری در تصمیم های مسوولان ایران دارند.
ایشان افزودند: این ایستادگی، استقلال و عزت سیاسی بیشترین جذابیت را برای ملت های جهان دارد و ملت‌ها به این دلیل برای ملت بزرگ ایران احترام ویژه‌ای قایلند که ایران به استقلال سیاسی دست پیدا کرده است.
حضرت آیت الله خامنه ای ادامه دادند: قبل از انقلاب اسلامی، حکومت سلطنتی بر ایران حاکم بود که نقطه مقابل آن مردم سالاری است.
ایشان در تبیین تفاوت های عمده ساختار نظام حاکم قبل و بعد از انقلاب فرمودند: مردم در حکومت سلطنتی هیچ گونه نقشی نداشتند، در حالی که مردم در نظام مردمسالاری همه کاره‌اند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: قبل از انقلاب، حکومت مبتنی بر وراثت بود و هنگامی که حاکم از دنیا می رفت، نفر بعدی جایگزین او می‌شد که مردم هیچ نقشی در انتخاب آن نداشتند، در حالی که بعد از انقلاب اسلامی، حکومت کاملا انتخابی است و خواست مردم تعیین کننده است.
 انقلاب اسلامی، فضای آزاد، انتقاد، تذکر و حتی مخالفت و اعتراض را برای مردم باز کرد، به طوری که در طول 32 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی و حتی سال‌های نخست انقلاب نیز اینگونه بوده است.
ولی امر مسلمین جهان اظهار داشتند: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، علم و فن‌آوری در ایران به صورت کامل به غرب وابسته بود؛ به گونه‌ای که در برخی موارد، مهندسان نیروی هوایی حتی اجازه نداشتند قطعات هواپیما‌ها را برای یافتن مشکل آن باز کنند، چه رسد به اینکه بخواهند آن قطعات را تعمیر کنند، بلکه باید قطعه را در هواپیما می‌گذاشتند و برای تعویض یا تعمیر به آمریکا می‌فرستادند.
مقام معظم رهبری تصریح کردند: بخش صنعت در قبل از وقوع انقلاب اسلامی، به صورت کامل بر اساس مونتاژ بود و هیچ ابتکاری دراین بخش صورت نمی‌گرفت اما بعد از انقلاب، خود باوری علمی و اعتماد به نفس ملی با حضور و پرورش دانشمندانی که اکنون مشابه آنها در برخی رشته ها در دنیا انگشت شمار است، ایجاد شد.
ایشان با یادآوری اینکه 'ایران قبل از انقلاب اسلامی، در مسایل جهان و حتی منطقه هیچ‌گونه تاثیرگذاری نداشت و نمی‌توانست داشته باشد، بلکه کشور تحقیر شده ای بود'، خاطرنشان کردند: اما امروز تمام جهانیان به نفوذ و تسلط ایران اقرار دارند و دایم از حضور ایران در مسایل مختلف سخن می‌گویند.
ایشان به نقل از یکی از مقام های غربی فرمودند: به اعتقاد یک مقام غربی دو چیز است که اگر در میان مسلمانان دست به دست بگردد و ملت‌های مسلمان از آن آگاه شوند، تمام اصول غرب، جذابیت خود را از دست می‌دهد، نخست قانون اساسی جمهوری اسلامی که حکومتی مردمی و پیشرفته امروزی را ممکن می‌سازد که هم متجدد و پیشرفته باشد و هم کاملا دینی است.

** کشور ما اسلامی است و به این اسلامی بودن افتخار می کنیم
حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه خطبه های نمازجمعه تهران فرمودند: قانون اساسی جمهوری اسلامی نشان می دهد که می توان حکومتی داشت که متجدد، پیشرفته و امروزی و در عین حال، کاملا دینی باشد.
حضرت آیت الله خامنه ای فرمودند: کارنامه این موفقیت های سیاسی، علمی، اقتصادی و نظامی ایران اگر به دست مسلمانان برسد، می بینند که این امر امکان دارد و اتفاق افتاده، بنابراین، آن ها نیز می توانند این نحوه نظام سازی را در پیش چشم داشته باشند.
ایشان با بیان اینکه نمی توان جلوی وقوع سلسله انقلاب ها را گرفت، افزودند: امروز این اتفاق افتاده است، البته 30 سال است که این مطلب تدریجا، آرام آرام در ذهن ملت ها جای می گیرد، رشد می کند، پخته می شود تا امروز به این صورت در شمال آفریقا و مناطق دیگر بروز می کند.
حضرت آیت الله خامنه ای ادامه دادند: غربی ها اشتباه های سیاسی زیادی داشته اند و این اشتباه ها به ایران اسلامی کمک کرد، به عنوان نمونه در قضیه هسته ای، اشتباه کردند، به طوری که این موضوع را بزرگ و بر روی آن جنجال کردند که ایران باید از قضیه هسته ای عقب نشینی کند.
رهبر انقلاب در تبیین ابعاد این اشتباه غرب توضیح دادند که دو چیز برای مردم دنیا در این هفت سال روشن شد، یکی اینکه ایران اسلامی در قضیه هسته ای به پیشرفت های غیر قابل انتظاری دست یافت و دیگر اینکه، ایران با همه این فشارها ایستاده و عقب نشینی نمی کند.
ایشان فرمودند: اکنون همه دنیا می دانند که آمریکا، اروپا، دستیاران و دنباله روهای آن ها با همه فشارهایی که آوردند، نتوانستند بر جمهوری اسلامی فائق بیایند.
رهبر انقلاب با یادآوری جنجال غرب در اعمال تحریم بنزین علیه ایران افزودند: ما وارد کننده بنزین بودیم و آنها جنجال و هیاهو بپا کردند و تحلیلگران آنها پیش بینی کردند که با قطع واردات بنزین به ایران، بحران به وجود می آید.

اما همین مساله موجب شد که مسوولان به فکر تولید بیشتر بنزین افتادند و بر اساس گزارشی که به من دادند تا 22 بهمن، کشور به طور کامل از واردات بنزین بی نیاز می شود و حتی بعد از آن می توانیم بنزین را صادر کنیم.

در تحریم سلاح ها در دوران جنگ نیز همین اتفاق افتاد، در زمینه جریان موازی و افراطی اسلامی در همسایگی ما نیز که برای تنه زدن به جمهوری اسلامی بوجود آمد نیز همینطور شد و آفتی به جانشان افتاد که اکنون نمی توانند جلوی آن را بگیرند و علاجش کنند.
ایشان با یادآوری ناکامی غرب در ایجاد اختلاف های مذهبی و فتنه 88 تاکید کردند: برخی با این فتنه در حق ملت جفا کردند اما مردم ایران بر آن ها فائق آمدند.
حماسه 9 دی و 22 بهمن سال گذشته به معنای حقیقی کلمه از ایام الله بود، به طوری که به خواست خدا، این دل ها وسط صحنه آمدند و ملت ایران عظمت خود را نشان داد. دشمنان نیز هر کاری کنند، به ضررشان تمام می شود و این واقعیت دنیا است.
مقام معظم رهبری در بخش دیگری از بیانات خود یادآور شدند: برای تشخیص اهمیت و میزان موفقیت هر پدیده ای، باید ببینیم چقدر توانسته الگوی پدیده های دیگر در دنیا باشد و چقدر در این راه استقامت به خرج داده و ثبات داشته است؟
انقلاب ها هم همین طور هستند، اگر یک انقلاب بخواهد الگو واقع شود، باید خصوصیاتی داشته باشد که مهمترین آن ها، ثبات و استقامت است، به طوری که اگر اینگونه باشد، آن انقلاب الگو است وگرنه همچون برقی است که می زند و خاموش می شود.
ایشان تاکید کردند: انقلاب ما توانسته الهام بخش و الگو باشد و این بر اساس استقامت، پایداری و ایستادگی بر پایه اصولی است که امام راحل تبیین فرمودند.
حضرت آیت الله خامنه ای با تاکید بر اینکه انقلاب ما اسلامی و مبتنی بر اسلام است، افزودند: برخی از همان ابتدای انقلاب با جنجال و هیاهو گفتند اسلامی بودن یک نوع عقب گرد و نشان از ارتجاعی بودن است.
ایشان ادامه دادند: عده ای هم این صداها را در کشور پخش کردند، کتاب نوشتند، مقاله منتشر و شایعه سازی کردند تا جمهوری اسلامی را از پایبندی به اسلام عقب بنشانند اما جمهوری اسلامی ایران تسلیم این هوچی گری ها نشد، چرا که کشور ما اسلامی است و افتخار می کنیم که اسلامی هستیم.

** پایبندی جوانان به انقلاب اسلامی بسیار قوی است
امروز بعد از 32 سال، نگاه کنید به جامعه ما، رفتارها از روز اول اگر اسلامی تر نباشد، حداقل مثل روز اول پیروزی این انقلاب است.
ایشان با بیان اینکه مسوولان کشور به اسلامی بودن افتخار می کنند، فرمودند:‌ البته در طول این 32 سال تلاش زیادی شد و حتی در داخل تشکیلات حکومتی، کسانی بودند که تلاش کردند تا شاید بتوانند با ایجاد زاویه به تدریج انحراف ایجاد کنند ولی نتوانستند.
رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنانشان به مساله مردم سالاری نیز اشاره کردند و اظهار داشتند: ‌از اول امام(ره) اعلام کردند که باید چه در اصل انتخاب جمهوری اسلامی، چه در تدوین قانون اساسی، چه در پذیرش آن قانونی که در مجلس خبرگان تصویب شده بود، چه در انتخاب رییس جمهور و مجلس، مردم نظر بدهند و امام روی این اصول ایستادند.
رهبر معظم انقلاب فرمودند: ‌32 سال از انقلاب می گذرد با محاسبه رفراندم هایی که برگزار شده، در طول 32 سال، 33 یا 32 بار مردم رای دادند و انتخاب کردند که به طور متوسط، هر سال یک انتخابات می شود که این خیلی مهم است.
در طول دوران جنگ نیز که رژیم صدام تهران و برخی شهرهای دیگر را بمباران و موشکباران می کرد، انتخابات تعطیل نشد.
رهبر انقلاب اسلامی به فشارهای برخی در یک دوره از مجلس شورای اسلامی نیز اشاره کردند و فرمودند: یک دوره در مجلس فشار آوردند که شاید بتوانند به دلایل سیاسی خودشان، انتخابات را به تاخیر بیاندازند اما موفق نشدند و تا امروز انتخابات جمهوری اسلامی و حضور مردم حتی یک روز هم تاخیر نداشته است که این همان مردم سالاری است.
ایشان در ادامه فرمودند: روز اول امام گفتند 'جمهوری اسلامی' و بر سر این مردم سالاری ایستادند و قبول نکردند که کسی از مردم سالاری عبور کند، امروز نیز مسوولان کشور از خبرگان رهبری که رهبر را نصب و عزل می کند گرفته تا ریاست جمهوری، مجلس و شوراها منتخبین مردم هستند.
جریان های گوناگونی در این سال ها سر کار آمدند و این طور نبوده که فقط یک جریان حضور داشته باشد، بلکه رییسان جمهور از اول انقلاب تا امروز هر کدام یک گرایش سیاسی و جهت گیری داشتند، اما همه با انتخاب مردم بر سر کار آمدند.
ایشان در بخش دیگری از سخنانشان در خصوص عدالت اجتماعی فرمودند:‌ از اول انقلاب، امام(ره) بر عدالت تاکید کردند.
ایشان با بیان اینکه عدالت اجتماعی از تمام این کارها سخت تر است، افزدند: استقرار عدالت اجتماعی از حفظ مردم سالاری و بقیه کارهایی که در جمهوری اسلامی شده، سخت تر است، البته نمی گویم که ما تا امروز توانسته ایم به طور کامل عدالت اجتماعی را مستقر کنیم، بلکه هنوز فاصله زیادی داریم.
حضرت آیت الله خامنه ای ادامه دادند :‌ آن عدالتی که اسلام از ما خواسته، با آنچه که امروز در جامعه ما است، فاصله زیادی دارد اما حرکت به سمت عدالت اجتماعی متوقف نشد و ادامه یافت و روز به روز شدید تر شده است. امروز حرکت به سمت عدالت اجتماعی از سال های قبل و دوره های قبل نیز بیشتر است.
رهبر معظم انقلاب یکی از نمونه های مهم عدالت اجتماعی را تقسیم و توزیع متناسب فرصت های کشور عنوان کردند و افزودند: ‌در نظام های غافل از این حقیقت اجتماعی، بر روی طبقه و مناطق خاصی از کشور تکیه می شود، اما در جمهوری اسلامی هر چه پیش می آییم، تا امروز که 32 سال گذشته این معنا را قوی تر می بینیم. روستاها و شهرهای دور دست در حوزه مراقبت قرار می گیرند. این همه مسکن سازی در روستاها و جاده سازی به سمت شهرهای دور کشور و روستاها و راه های ارتباطی، نیروی برق، آب مناسب، تلفن و امکانات زندگی، اینها در سراسر کشور توزیع شده است.

** تجلیل رهبر معظم انقلاب از سفرهای استانی هیات دولت واجرای قانون هدفمندی یارانه ها
حضرت آیت الله خامنه ای با یادآوری سفرهای مسئولان کشور به استان ها و شهرهای مختلف فرمودند که مردم در برخی از شهرهای دور هیچ گاه تصور نمی کردند که بتوانند حتی یکی از مسئولان درجه دو کشوری را ببینند، ولی امروز می توانند مسئولان بالا را هم ببینند و این ها ارزش و اهمیت دارد.
ایشان تاکید کردند که وقتی مسئولان به استان های دیگر می روند، انگیزه برای برطرف کردن مشکلات و استقرار عدالت اجتماعی ایجاد می شود.
رهبر معظم انقلاب با تاکید بر این که زندگی مسئولان و رییسان جمهوری که در کشورهای دیگر به حکومت می رسند، به طور کامل متحول می شود، بیان فرمودند که در دنیا مشاهده می کنیم کسی که به حکومت می رسد، زندگی اش به طور کامل متحول می شود، ولی در کشور ما این طور نیست.
حضرت آیت الله خامنه ای ادامه دادند: بحمدالله زندگی مسئولین کشور در حد متوسط مردم و گاهی پایین تر از متوسط است که این ها بسیار با ارزش است.
رهبر معظم انقلاب در ادامه مساله سهام عدالت، مسکن روستایی و هدفمند کردن یارانه ها را یادآوری و تصریح کردند که این یک کار بزرگ است که اگر مسئولین بتوانند آن را خوب اجرایی و عمل کنند، بسیار مهم است.
ایشان افزودند: فردی که در خانه چلچراغ و لوستر روشن و بیشتر برق مصرف می کند کجا و آن فردی که یک شعله برق روشن می کند کجا. در گذشته فرد هر چه ثروتمندتر بود، بیشتر از برق استفاده می کرد و این ظلم بود ولی امروز می خواهند جلوی این ظلم را بگیرند و این هدفمندی یارانه ها در مواردی مانند نان و بنزین نیز اجرایی خواهد شد.
رهبر معظم انقلاب با یادآوری استکبارستیزی ملت ایران تاکید کردند که ملت ایران در برابر فشار ها ایستاد، این مساله سخت بود ولی جمهوری اسلامی توانست این کار سخت را با موفقیت انجام دهد.
ایشان ادامه دادند بسیاری از همان اوایل انقلاب می گفتند حالا که انقلاب پیروز شد، بس است بیاییم با آمریکایی ها تمام کنیم، این معنایش این بود که شعار ظلم ستیزی انقلاب تخطئه شود.
رهبر معظم انقلاب یادآور شدند: در طول زمان، کسانی به دنبال این مساله بودند که با آمریکا همراه شویم و به دامن آنان پناه ببریم اما معنای این حرف فروختن قضیه فلسطین، اغماض در مورد مساله عراق و افغانستان و امثال این ها و چشم بستن بر روی ظلمی است که بر ملت های اسلامی انجام می شود.
حضرت آیت الله خامنه ای با تاکید بر این که این مساله به معنای این است که اعتراض نکنیم فرمودند که آنان به دنبال عادی کردن روابط بودند یعنی ملت مسلمان ایران نتوانند حرفشان را بزنند و مجبور شوند حرف آنان را تایید کنند.
رهبر معظم انقلاب فرمودند ثبات ما پرزحمت ولی با برکت بود و رحمت الهی و توجه ملت ها را جلب کرده است، ایستادگی ملت ایران در این 32 سال بر شعارهای اصلی انقلاب، این برکت بزرگ را داشته که مسئولین کشور ما وقتی به کشورهای دیگر سفر می کنند، آن طور از آنان استقبال می شود و وقتی محبوبیت شخصیت های سیاسی را محاسبه می کنند، مسئولین کشور ما در ردیف اول هستند.
ایشان تاکید کردند که کار ملت ایران الگو شده و امروز نشانه هایش را می بینیم.

** ملت مصر بخاطر طرفداری رژیم مبارک از اسراییل و آمریکا احساس حقارت می کند
حضرت آیت الله خامنه ای در بخش دیگری از بیانات خود، عامل خیزش مردم مصر را احساس تحقیر و ذلت عنوان کردند و یادآور شدند که این حرکت از مساجد شروع شده و شعارهای آن دینی از جمله 'الله اکبر' است و مردم مصر نمی گذارند که غربی ها، این حرکت اسلامی را منحرف کنند.
رهبر معظم انقلاب همچنین با یادآوری مشکلات اقتصادی مصر تاکید کردند که نوکری مثل حسنی مبارک نسبت به آمریکا نتوانست مصر را یک قدم به سوی پیشرفت ببرد و بسیاری از جمعیت این کشور زیر خط فقر هستند.
ایشان افزودند: 40 درصد جمعیت هفتاد و چند میلیونی مصر زیر خط فقر هستند و در خود شهر قاهره چند صد هزار نفر از فقرا در قبرستان ها زندگی می کنند.

** مساله مصر شکست آمریکاست
رهبر معظم انقلاب با یادآوری سیاست های آمریکا در منطقه فرمودند که مساله مصر، شکست غیر قابل جبرانی برای آمریکاست.
ایشان تاکید کردند امروز بیش از خود مسئولین فراری تونس و مصر، اسرائیلی ها نگران این حوادث هستند، چرا که می دانند اگر مصر از همپیمانی با آنان دست بکشد، چه اتفاقاتی رخ خواهد داد.
ایشان تصریح کردند همان پیش بینی هایی که امام می کردند، تحقق خواهد یافت.
رهبر معظم انقلاب در مورد حرکت عظیم مردم در تونس و اوج آن در مصر، فرمودند: عامل اصلی این قیام ها احساس ذلت و تحقیرشدگی است که مردم از سران خود دارند.
ایشان با بیان اینکه در تحلیل های جهانی سعی می کنند عامل اصلی این قیام ها نادیده گرفته شود، تاکید کردند: آنها تنها به مسائل اقتصادی و غیراقتصادی که البته موثر است، اشاره می کنند، اما عامل اصلی این حرکت عظیم مردمی، احساس تحقیری است که مردم از وضعیت سران خود دارند.
ولی امر مسلمین جهان با اعلام اینکه این نامبارک مصر، ملت مصر را ذلیل کرد، اظهار داشتند: ابتدا یک جمله راجع به تونس عرض کنم، در تونس بن علی رییس جمهور فراری، به طور کامل وابسته به آمریکا بود، حتی گزارش هایی داریم که وابسته به سازمان سیای آمریکا بود.
رهبر معظم انقلاب افزودند: ببینید برای یک ملت چقدر سخت است که رییس یک ملت آن هم با آن تبختر و نخوت که او داشت، نوکر رسمی دستگاه های آمریکایی باشد.
حضرت آیت الله خامنه ای تصریح کردند: در تونس که یک کشور مسلمان و دارای سابقه طولانی اسلامی است و مفاخر زیادی در فرهنگ اسلامی از تونس برخاستند، مردم در زمان بن علی برای رفتن به مسجد باید کارت ویژه به همراه خود حمل می کردند که این کارت را دولت به همه نمی داد . همچنین اجازه نماز جماعت که هیچ، نماز فرادی هم در مسجد ممنوع بود و حجاب نیز رسما ممنوع بود.
رهبر معظم انقلاب انگیزه مهم مردم تونس را اسلام خواهی دانستند و تاکید کردند: به محض اینکه این خائن فرار کرد، دختران دانشجو با حجاب به دانشگاه رفتند که این نشان دهنده انگیزه عمیق اسلامی است و تحلیل گران غربی می خواهند این واقعیت ها را مخفی نگه دارند.
ولی امر مسلمین جهان خاطر نشان کردند: انگیزه بعدی مردم در این خیزش ها نیز وابستگی سران کشورهایشان به آمریکاست که این مساله بسیار مهم است و آمریکایی ها مایل نیستند که این موضوع گفته بشود که علت قیام مردم تونس و سپس اوج آن در مصر، وابستگی سران است.
ایشان همچنین افزودند: البته در تونس یک تغییر سطحی صورت گرفت، رییس جمهور فرار کرد اما دستگاه او بر سر کار است و خدا کند مردم در کشور تونس به موقعیت خود درست توجه کنند که مبادا خدای نکرده دشمن بتواند آنها را فریب بدهد.
حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه اظهار داشتند: مصر کشور بسیار مهمی است، مصر اولین کشور اسلامی است که با فرهنگ غربی آشنا شد، اواخر قرن 18 شروع آشنایی مصر با فرهنگ غربی بود و اولین کشور اسلامی بود که در مقابل آن فرهنگ اروپایی و غربی ایستاد و عیوب آن را فهمید و در مقابل آن مقاومت کرد.
ایشان افزودند: سید جمال الدین بزرگ آن مرد اسلام خواه، شجاع و مبارز و شاگردانش، بهترین جایی را که برای مبارزات خود توانست پیدا کنند، مصر بود. بنابراین، حرکات اسلام خواهی در مصر چنین سابقه ای دارد و شخصیت های بزرگ سیاسی و فرهنگی این کشور، همگی آزادیخواه بودند.
رهبر فرزانه انقلاب اضافه کردند: در اثر این تحولات، مصر از لحاظ فکری و سیاسی رهبر دنیای عرب شد. در دوره طولانی کشورهای عرب به مصر نگاه می کردند، استقلال و آزادیخواهی در آن کشور موج می زد، البته فرصت های خوبی در اختیار مردم آن قرار نگرفت.
ایشان ادامه دادند: مصر در مقاطع های کوتاهی در سال 1967 و 1973، اولین یا بزرگ ترین کشوری بود که به اتفاق سوریه بخاطر قضیه فلسطین وارد جنگ شد. کشورهای دیگر اسلامی در این چند جنگ با اسرائیل ورود پیدا نکردند اما مصر سربازان، ارتش، مردم و پشتیبانی های خود را وارد میدان کرد که البته موفق نبودند.
حضرت آیت الله خامنه ای تاکید کردند: مصر پناه فلسطینی ها و حتی بسیاری از انقلابیون دیگر کشورها بود، اما چنین کشوری 30 سال است که در دست کسی افتاده که نه فقط آزادیخواه نیست، بلکه دشمن آزادیخواهی است؛ نه فقط ضدصهیونیست نیست بلکه همراه و همکار و امین و نوکر صهیونیست هاست.
رهبر معظم انقلاب تصریح کردند: کشوری که یک روز پرچم مبارزات ضدصهیونیستی در آن، برای همه دنیای عرب الهام بخش بود، کارش به جایی رسید که صهیونیستها در همه فعالیت هایشان علیه فلسطینی ها به کمک این نامبارک متکی شدند.
ایشان افزودند: در قضیه غزه، اگر حسنی مبارک به اسرائیلی ها کمک نمی کرد، نمی توانستند این منطقه را محاصره کنند و مردمی که در غزه محاصره بودند اکنون نیز چهار سال است که در محاصره هستند.
ولی امر مسلمین جهان با یادآوری جنایات صهیونیست ها در جنگ 22 روزه غزه فرمودند: در این جنگ، مردان، زنان و کودکان فلسطینی در آتش اسرائیلی سوختند، نابود شدند، خانه هاشان تخریب شد و حسنی مبارک نگذاشت کاروان های کمکی دیگر نه اینکه از خود مصر، بلکه حتی از دیگر کشورها از جمله مردم ما نیز که می خواستند از مصر عبور کنند، به کمک مردم غزه بروند.

** انعکاس صدای ملت ایران
رهبر معظم انقلاب در ادامه به استقامت مردم مصر اشاره کردند و خطاب به نمازگزاران بیان فرمودند که این استقامت امروز در کشور مصر، انعکاس صدای شما است.
ایشان با اشاره به اظهارات رییس جمهور وقت آمریکا در زمان انقلاب اسلامی ایران فرمودند: رییس جمهور آمریکا که در دوره انقلاب ما رییس جمهور بود، چندی پیش در مصاحبه ای گفت 'این حرف ها و صداهایی که در مصر شنیده می شود برای من آشناست'.
حضرت آیت الله خامنه ای تصریح کردند: آمریکایی ها بخاطر نوکری عواملشان پاداش ندادند و امروز هم پاداش نمی دهند و هر ساعتی که مبارک از مصر فرار کند، به امید خدا مطمئن باشد که اولین دروازه هایی که به روی او بسته خواهد بود، دروازه های آمریکا است، همچنان که بن علی را راه ندادند و هانطور که محمد رضا را راه ندادند.
ایشان خطاب به افرادی که دلشان برای رفاقت و دوستی و اطاعت از آمریکا می تپد، فرمودند: این نمونه ها را ببینید که اینها مثل شیطان هستند که در دعای صحیفه سجادیه می فرماید شیطان وقتی انسان را دچار گناه می کند، به تعبیر بنده به او پشت کرده و می خندد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی ادامه دادند: البته امروز آمریکایی ها و بیش از آنها اسرائیلی ها هم به شدت دست پاچه شده اند و در قضیه مصر دنبال یک راه علاج هستند که آن را هم پیدا نمی کنند، بنابراین، به فریب مردم روی آورده و دم از حمایت مردم می زنند.
ولی امر مسلمین جهان در ادامه متنی را به زبان عربی خطاب به برادران و خواهران عرب در سراسر دنیا قرائت فرمودند.

** نظام حاکم، جایگاه رفیع مصر را از اوج عزت به حضیض ذلت برد (خطبه‌های عربی)
حضرت آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری در خطبه عربی نماز جمعه تهران فرمودند:‌ بزرگترین جنایتی که نظام حاکم مصر مرتکب شد این بود که این کشور را از جایگاه رفیع خود به حضیض برد و در بازی سیاسی آمریکا در سطح منطقه به آلت دست این کشور تبدیل کرد.
ایشان تاکید کردند: این انفجار که امروزه در میان ملت مصر شاهد آن هستیم، پاسخ مناسبی به خیانت بزرگی است که دیکتاتور مزدور این کشور در حق مردم خود انجام داد.
ایشان گفتند:‌ امروزه تحلیل های مختلفی در مورد انقلاب مردم صورت می گیرد و هر کسی نظرات خود را در این زمینه بیان می کند اما هر کس که مصر را می شناسد، به خوبی درک می کند که مصر از کرامت وعزت خود دفاع می کند. 'کشوری که دچار خیانت های بزرگی شد که کرامت آن را مصادره کنند، ملتی در اوج عزت که آن را برای ارضای غرور و تکبر دشمنانش به مذلت کشیدند'.
ولی امر مسلمین جهان تاکید کردند:‌ موضع مصر نسبت به قضیه فلسطین نمونه بارزی از جایگاه این کشور است. فلسطین ده ها سال است که مهمترین محور در مسایل منطقه به شمار می رود. مسایل منطقه ای آن چنان به یکدیگر گره خورده ومتصل هستند که هیچ کشوری نمی تواند سرنوشت خود را جدای از قضیه فلسطین بداند.
حضرت آیت الله خامنه ای با یادآوری اینکه در مورد قضیه فلسطین، دو جبهه حمایت از فلسطین و مبارزه عادلانه آن یا ایستادن در جبهه مقابل وجود دارد، ‌تصریح کردند: ملت های منطقه از ابتدا موضع خود نسبت به این صف آرایی را مشخص کردند.
ایشان ادامه دادند: طبیعی است که هر نظام حاکمی وقتی به سمت حمایت از قضیه فلسطین پیش می رود، از پشتیبانی و استقبال مردم خود، ملت های عربی و اسلامی برخوردار خواهد شد، همانطور که مصر در اواخر دهه 60 و اوایل دهه 70 این امر را تجربه کرد. اما وقتی نظامی در صف مقابل فلسطین موضع می گیرد، ملت به آن پشت می کند، چنانکه در مصر پس از امضای توافقنامه ننگین کمپ دیوید شکاف عمیقی بین ملت و حکومت روی داد.
مقام معظم رهبری فرمودند: امروز شرایط سرنوشت سازی بر جهان اسلام حاکم است که می تواند معادلات جهانی را در منطقه ای که در آن زندگی می کنیم، تغییر دهد و آن را به نفع ملت ها رقم زند. امری که به نفع ملت های عربی و اسلامی است و می تواند غبار دهها سال ظلم، ستم، ذلت و تحقیری که غرب برای ملت های اصیل وکهن منطقه به ارمغان آورد بزداید.
رهبر فرزانه انقلاب با یادآوری حوادث اخیر تونس که منجر به فرار حاکم ظالم آن شد، ‌تصریح کردند: ‌معجزه ای که به دست ملت تونس به وقوع پیوست و در میان مردم با عظمت و شجاع مصر به اوج خود رسید، نفسها را در سینه جهان غرب و در جهان اسلام حبس کرد و در هر یک به دلایلی چنین شد.
'آنها حوادث مصر بزرگ را از نزدیک پیگیری می کنند، مصر کشور نوابغ، کشور محمد عبده و سید جمال، کشور سعد زغلول و احمد شوقی، کشور عبدالناصر و شیخ حسن البنا ، مصر سال های 1967 ، 1973میلادی'.
ولی امر مسلمین جهان گفتند: ‌همگان چشم به راه هستند تا ببینند لوای عزم و همت مصریها تا کجا اوج می گیرد که اگر این پرچم خدای ناکرده به زیر کشیده شود، دوران سیاه و تاریکی به دنبال خواهد داشت اما اگر بر قله های پیروزی به اهتزار درآید، اوج آسمانها را خواهد شکافت.
ایشان افزودند: ‌ملت تونس توانست حاکم خیانتکار و مطیع آمریکا و دین ستیز خود را سرنگون کند اما درست نیست که گمان کنیم به نتیجه مطلوب رسیده ایم زیرا نظام مزدور با خروج برخی سران و باقی ماندن سایر مزدوران، سرنگون نخواهد شد بلکه این در واقع دامی گسترده برای مردم است.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به طرح ها و نقشه های دشمنان علیه انقلاب اسلامی ایران،‌ خاطر نشان کردند: ‌در انقلاب اسلامی ایران بارها تلاش کردند تا ملت ما را در چنین دامی گرفتار کنند اما بیداری ملت و رهبر آسمانی و عظیم آن به دسیسه دشمنان پی برد و آن را باطل کرد و به راه خود تا پایان ادامه داد.
مقام معظم رهبری در ادامه گفتند: ‌اما در مورد مصر نمونه نادری است زیرا مصر در میان جهان عرب کشوری یگانه است. مصر اولین کشور جهان اسلام است که با فرهنگ اروپایی آشنا شد و اولین کشور عربی است که پس از جنگ جهانی دوم، دولتی مستقل بر پا و از منافع ملی خود در ملی کردن کانال سوئز دفاع کرد. مصر اولین کشوری است که با تمام قوا در کنار فلسطین ایستاد و در جهان اسلام به عنوان پناهگاه فلسطینی ها شناخته شد. سید جمال الدین مصری نبود اما ملتی جز مصر را ندید که درد وی را بفهمد.
ایشان تاکید کردند: ‌محمد عبده وشاگردانش و سعد زغلول و پیروانش اشخاص معمولی نبودند بلکه از نوابغ وشجاعان وآگاهانی هستند که مصر می تواند به آنان و اعمالشان افتخار کند. مصر با این عمق فرهنگی و مذهبی و سیاسی به حق جایگاه سروری را در جهان عرب کسب کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه خطبه عربی خود اظهار داشتند:‌ مردم مصر در سال های 67 و73 میلادی‌ با جان و دل به کمک فلسطین شتافتند اما پس از آن با چشم خود دیدند که چگونه حاکمان این کشور به سمت مزدوری و اطاعت از آمریکا رفتند تا حدی که مصر به هم پیمان دشمن صهیونیستی غاصب تبدیل شد.
ولی امر مسلمین جهان افزودند: ‌تسلط آمریکا بر حاکمان مصر تمامی تلاش های قبلی مردم این کشور را در حمایت از فلسطین به باد داد و نظام مصر را به دشمن سرسخت فلسطین و بزرگترین حامی صهیونیسیتها تبدیل کرد، در حالی که سوریه شریک مصر در جنگ های 67 و73 با وجود فشارهای سنگین آمریکا مواضع مستقل خود را حفظ کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای ادامه دادند: کار نظام مزدور مصر به جایی رسید که ملت این کشور برای اولین بار در تاریخ دیدند که حکومتشان در حمله اسراییل به غزه در کنار اسراییل قرار گرفت و نه تنها به این رژیم کمک کرد بلکه فعالانه در حمایت از جبهه دشمن ایستاد.
ایشان خاطر نشان کردند:‌ تاریخ هرگز فراموش نمی کند که این حسنی مبارک همان کسی است که در جریان حمله به غزه که در آن مردان، زنان و کودکان طی 22 روز بمباران مستمر کشته شدند، در کنار اسراییل و آمریکا ایستاد.
رهبر انقلاب اسلامی اضافه کردند:‌ خدا می داند که ملت مصر در طول این روزها چه ها کشید، تصاویر تلویزیونی گوشه هایی از احساسات مردم مصر را به تصویر کشید که به دلیل نداشتن فرصتی برای کمک به مردم فلسطین می گریستند.
حضرت آیت الله خامنه ای تاکید کردند: ‌مردم مصر دیگر تاب و تحمل چنین وضعیتی را نداشتند و آنچه هم اکنون در قاهره و سایر شهرهای مصر می بینیم، در واقع انفجار این خشم مقدس و عقده های انباشته در قلبهای زنان و مردان آزاده مصری طی سالهای طولانی به دلیل مواضع نظام خائن، مزدور و ضد اسلامی مبارک است.
مقام معظم رهبری، نهضت ملت مسلمان مصر را جنبش اسلامی و آزادی جویانه خواندند و اظهار داشتند: من به نام ملت ایران و به نام حکومت انقلابی ایران به ملت مصر و تونس درود می فرستم و از خداوند سبحانه و تعالی می خواهم تا پیروزی کامل را نصیب شما کند، من به این نهضت شما افتخار می کنم.
ایشان خطاب به برادران و خواهران مصری و تونسی فرمودند: بدون شک نهضت های ملتها به شرایط جغرافیایی و تاریخی و سیاسی و فرهنگی خاص آنها مرتبط است و نمی توان انتظار داشت که در تونس، مصر و یا هر کشور دیگری، آنچه بیش از 30 سال پیش در انقلاب ایران روی داد، رخ دهد اما با این حال، تشابه هایی در این زمینه وجود دارد و تجربه های ملتها می تواند برای ملتهای دیگر مفید باشد.
رهبر انقلاب اسلامی در مورد تجربه هایی که ملت ایران هم اکنون می تواند در اختیار دیگران قرار دهد، فرمودند: اول اینکه نهضت ملتها در واقع جنگ بین دو اراده است. اراده ملت و اراده دشمنان ملت. هر طرفی که اراده و تحمل بیشتری داشته باشد، پیروز می شود. خداوند می فرماید: ان الذین قالوا ربنا الله ثم استقاموا تتنزل علیهم الملائکه لا تخافوا و لا تحزنوا وابشروا بالجنه التی کنتم توعدون. خداوند پیامبر خودر ا مخاطب قرار داده و می گوید: فلذلک فادعو واستقم کما امرت ولا تتبع اهوائهم، دشمن تلاش می کند تا با اعمال قدرت و نیرنگ اراده شما را تضعیف کند، پس در مقابل ضعف اراده خود هشیار باشید.
ایشان ادامه دادند دوم اینکه، دشمن تلاش می کند تا شما را نسبت به تحقق اهدافتان ناامید کند، در حالی که وعده الهی می فرماید: ونرید ان نمن علی الذین استضعفوا فی الارض ونجعلهم ائمه ونجعلهم الوارثین. پس به وعده خدا اعتماد کاملی داشته باشید که می گوید ولینصر الله من ینصره ان الله لقوی عزیز.
حضرت آیت الله خامنه ای در تبیین سومین نکته خاطرنشان کردند: دشمن، نیروهای امنیتی مجهز خود را به سوی شما گسیل می کند تا شما را بترساند اما از آنها نهراسید زیرا شما از این مزدوران اجیر شده قوی تر هستید. شما اکنون در مرحله ای مشابه مرحله ای هستید که خداوند به رسولش فرمود: ان یکن منکم عشرون صابرون یغلبوا مئتین. شما با تکیه بر خداوند و جوانان غیور می توانید بر تمامی آشوبها و هرج و مرجها غلبه کنید.
ایشان افزودند: چهارم اینکه، سلاح مهم ملتها در برابر حاکمان مزدور، اتحاد، وحدت و انسجام است. دشمن تلاش می کند تا با مکر و حیله، انسجام شما را از بین ببرد. از جمله شما را در مواقع مختلفی قرار می دهد و شعارهای انحرافی سر می دهد و چهرهای غیر قابل اعتمادی را مطرح می کند تا جانشین رییس خائن شوند اما شما اتحاد خود را بر محور دین حفظ کنید و همگی به ریسمان الهی چنگ بزنید و متفرق نشوید.
رهبر انقلاب اسلامی در تبیین پنجمین تجربه خاطرنشان کردند: فریب آمریکا و غرب و مانورهای سیاسی آنان را در نهضت خود نخورید زیرا آنها تا چند روز پیش، از نظام فاسد حمایت می کردند و امروز که از حفظ وی ناامید شده اند، فریاد حق ملتها را سر می دهند. اینها تلاش دارند جای مزدوران را عوض کنند تا مزدوران خود را بر شما چیره کنند. این اهانت به احساسات ملتهاست پس آن را نپذیرید و به کمتر از برپایی یک نظام کامل، مستقل، مردمی و مومن به اسلام راضی نشوید.
ایشان ادامه دادند: ششم اینکه، شرایط می طلبد تا علمای الازهر با تاریخ مبارزاتی خود نقش آشکارتری را ایفا کنند زیرا وقتی ملتی انقلاب خود را از مساجد و نماز جمعه آغاز می کند و شعار الله اکبر سر می دهد، از علمای دینی انتظار می رود که موضع روشن تری اتخاذ کنند.
حضرت آیت الله خامنه اضافه کردند: هفتم اینکه، ارتش مصر که مدال شرکت در حداقل دو جنگ با دشمن صهیونیستی را بر سینه خود دارد، در آزمایش سختی قرار گرفته است. دشمن منتظر است تا این ارتش، مردم را سرکوب کند و اگر خدای نکرده چنین شود، این امر نوعی ضعف و شکاف برای ارتش به شمار می رود که قابل ترمیم نیست. این دشمن صهیوینستی است که باید در مقابل ارتش مصر به لرزه بیفتد و نه ملت مصر. بدون شک برخی نیروهای ارتش که از بطن مردم هستند به مردم خواهند پیوست در این هنگام این تجربه شیرین بار دیگر در مصر تکرار خواهد شد.
ایشان هشتمین نکته را اینگونه توضیح دادند: آمریکا که طی 30 سال گذشته بر خلاف اراده مردم مصر از حاکمان مزدور حمایت کرد اکنون در موضعی نیست که بخواهد در قضیه مصر میانجیگری کرده و یا نصیحتی ارایه دهد. شما باید در این زمینه به تمامی گامهایی که آمریکا بر می دارد با دیده شک و تردید بنگرید و به آن اعتماد نکنید. برادران وخواهران می توان به وضوح دید که نهضت مصر از سوی برخی نخبه های سیاسی با مشورت وهماهنگی یکدیگر هدایت می شود.
من به عنوان یک برادر دینی شما و با توجه به پایبندی مذهبی خود این تجربیات را در اختیار شما نهادم.
ولی امر مسلمین جهان در پایان فرمودند: ای فرزندان سرزمین کنانه بوقهای تبلیغاتی دشمن همچون سابق خواهند گفت که ایران می خواهد در مصر دخالت کند و تشیع را در آن انتشار دهد و ولایت فقیه را به آنجا صادر کند اما اینها تنها دروغهایی است که گوش ما طی سال از آن پر و هدف از آن تفرقه بین ملتها است و مزدوران آن را تکرار می کنند. یوحی بعضهم إلی بعض زخرف القول غرورا ولو شاء ربک ما فعلوه فذرهم وما یفترون، هر چند این حرفها نمی تواند ما را از مسئولیتی که اسلام بر دوش ما نهاده بازدارد. والله من وراء القصد. اقول قولی هذا واستغفر الله لی ولکم

منبع : ایرنا

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد