آمریکا تجهیزات فیلترینگ به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس می‌فروشد

 اندیشکده "مرکز مطالعات استراتژیک و بین الملل‌" آمریکا در مقاله‌ای از مواضع دوگانه آمریکا در قبال آزادی اینترنت در خاورمیانه انتقاد کرده و می نویسد: «اگرچه واشنگتن بودجه‌ای 30 میلیون دلاری برای آزادی اینترنت در جهان اختصاص داده است، اما به برخی کشور ها تجهیزات مانیتورینگ و محدود کننده اینترنت فروخته است.»

آمریکا در جنگ آزادی اینترنت در خاورمیانه در هر دو جبهه می جنگد. این کشور با تعیین بودجه هایی طرفداران دموکراسی را آموزش می دهد. "موسسه دموکراتیک ملی‌" که تحت حمایت مالی کنگره آمریکا قرار دارد، به تازگی به توسعه وب سایت "اوسط‌" برای مخالفان عرب کمک کرد.

در عین حال، شرکت های آمریکایی همچنین در فراهم کردن فناوری مورد استفاده برای سانسور اینترنت نیز دست دارند. شرکت "ناروس‌" متعلق به شرکت بوئینگ که مقر آن در کالیفرنیاست، شرکت های "تله‌کام‌" مصر و عربستان سعودی را به نرم افزارهایی مجهز کرد که با کمک آنها می توان به استراغ سمع آنلاین و ردیابی افراد مبادرت کرد.

برخی دیگر از کشورهای عربی نیز نرم افزار "اسکوئید‌" را که تحت حمایت مالی موسسه علوم ملی آمریکا قرار دارد، خریداری کرده و از آن برای مسدود کردن مطالب نوشته شده مخالفان استفاده می‌کند.

همچنین کشورهای حوزه خلیج فارس از فناوری فیلتر هوشمند "مک‌آفی‌" آمریکا استفاده می‌کنند که می تواند وب سایت های ناخواسته از جمله وب سایت های مخالفان سیاسی را مسدود کند.

وزارت خارجه بودجه "آزادی اینترنت" را به اجرا نگذاشته است
البته این‌ها پیام های متناقضی هستند که از سوی واشنگتن ارسال می شوند. در حالی که هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا خواستار "تعهد جهانی به آزادی اینترنت" شده است، اما جمهوری خواهان همچنان به عدم اختصاص بودجه 30 میلیون دلاری وزارت خارجه تصویب شده از سوی کنگره برای مبارزه با سانسور اینترنت اعتراض دارند.

منبع: فارس

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد